مباحثی پیرامون باغبانی

امیدوارم تا با کمک یکدیگر مشکلات باغبانی ایران عزیز را مرتفع نماییم
مشخصات بلاگ
مباحثی پیرامون باغبانی

در این وبلاگ تلاش می شود تا با در اختیار گذاشتن اطلاعات بروز مسائل باغبانی و با بهره گیری از تجربیات عملی ، تلفیقی از علم و تجربه را برای بالا بردن سطوح مختلف علوم باغبانی انجام دهیم.امید است که با انتقادها و پیشنهادهای خود ما را یاری کنید تا سهم کوچکی در آبادانی ایران اسلامی عزیزمان داشته باشیم.باتشکر

هواشناسی
نویسندگان
چهارشنبه, ۲۴ شهریور ۱۳۹۵، ۰۳:۴۸ ب.ظ

آشنایی با پسیل گلابی و راه های مبارزه باآن

     پسیل گلابی که با نام های شیره، عسلک گلابی و یا آفت روغن چراغی نام برده می شود بعد از آتشک(Fire Blight یا Blight) یکی از آفات مهم درختان گلابی در ایران به حساب می آید.در مساله آفات و بیماری ها نکته بسیار مهم شناختن آن و نوع خسارت وارده به نهال و یا درخت بسیار اهمیت دارد، پس اکنون به مطالبی در مورد پسیل میپردازیم.

محل تغذیه و خسارت در درجه اول برگ ها می باشند ولی آفت میتواند از میوه، دمبرگ و حتی پوست شاخه و تنه نیز تغذیه کند.

خسارت آفت به درختان گلابی به صورت های زیر انجام می گیرد:

1- مکیدن شیره گیاهی و ضعیف شدن درختان.

2- ترشح شیره بر سطح برگ ها و میوه ها و اختلال در تنفس و فتوسنتز گیاه و تمرکز اشعه خورشید در محل شیره که با بوجود آوردن حالت ذره بینی در برگ ها سبب سوختگی برگ ها و سپس ریزش آنها می شود.

3- بدشکلی، کوچک شدن و بد طعم شدن میوه ها بدلیل ریختن شیره روی آنها.

4- پسیل گلابی انتقال دهنده بیماری فتوپلاسمی بوده که زوال و مرگ تدریجی درختان گلابی را موجب می گردد.

لازم به ذکر است که خسارت این آفت در مناطق گرم و خشک به مراتب بیشتر از نواحی سرد و مرطوب می باشد. پسیل گلابی زمستان را به صورت حشره کامل در زیر برگهای ریخته شده در اطراف طوقه درخت و در زیر پوسته تنه می گذراند. بر طبق بررسی های به عمل آمده حشرات زمستان گذران همزمان با شروع رشد جوانه های درخت فعال و تخمریزی آنها آغاز می گردد. اولین تخمریزی معمولاً در روی سر شاخه ها و در نزدیکی جوانه ها و بطور دسته جمعی و اغلب به صورت رشته ایی انجام می گیرد حشرات ماده زمستان گذران حدود 200 تا 400 عدد تخم می گذارند که اکثر تخم ها تا قبل از ریختن گلبرگها گذاشته می شوند.

نسل های بهاره و تابستان گذران عمدتاً تخم ها را بر روی برگها و به حالت مجتمع و در نزدیکی رگبرگهای اصلی می گذارند و هر حشره ماده در این فصل قادر است 500 تا 700 عدد تخم بگذارد.

پسیل گلابی با توجه به شرایط آب و هوایی می تواند حدود 5 نسل ایجاد نماید.



کنترل پسیل گلابی

     در خصوص کنترل این آفت می بایست متذکر شد که مبارزه شیمیایی به عنوان آخرین راه حل توصیه می شود. به دلیل اینکه به جهت مصرف بی رویه و خارج از زمان سموم و از بین رفتن دشمنان طبیعی پسیل، آفت طغیان نموده و آفت جدیدی نیز در باغات ظاهر شده که باغدار ناچار به مصرف سموم جدیدی می گردد, لذا با توجه به موارد یافت شده در خصوص کنترل و مدیریت اصولی آفت, توصیه های زیر ارائه می گردد:

1- رعایت فاصله درختان در موقع کشت( هشت در هشت) و هرس و آرایش آنها در پایین آوردن جمعیت آفت بسیار موثر می باشد.

2- ایجاد پوشش گیاهی در سطح باغ نظیر کشت یونجه و شبدر که مانع بالا رفتن درجه حرارات و افزایش رطوبت نسبی گردیده و مانع از افزایش جمعیت آفت می شود.

لازم به ذکر است که حتی الامکان سم پاشی با یکی از سموم فسفره در ساعات خنک و در زمانی که باد نمی آید انجام گیرد. در صورت زیاد بودن ترشحات قبل از سم پاشی, درخت با آب شسته شود.

تذکر اینکه فراموش نشود که پیشگیری همواره بهترین و کم هزینه ترین راه درمان بوده و هست، بنابراین توصیه می شود که ارقام متحمل تر را در باغات خود کشت کنید تا هزینه کمتر و سود بیشتری داشته باشید.

نظرات  (۴)

عالی بود لطفا مطالبی را بگذار که باتوجه به فصل باشد تا مشکلمان راحل کند.ممنون


پاسخ:
بله حتما. ممنونم که نظرتون رو گفتید و راهنمایی کردید.
سلام ممنون ازحمات شما دوستان،که تجربیات خودتون رو در اختیار ما گذاشتید.
پاسخ:
سلام ممنون از لطفتون
سلام
سمپاشی با اختلات انواع سموم رایج داخلی و خارجی ، گوگرد ، سرکه و هر چه که شما فکر کنید جواب نداده آیا راه دیگری هم برای مبارزه وجود دارد اگر خواستید لیست سموم استفاده شده را هم ارسال کنم حتی ترکیب سه یا چهار سم اعم از فسفره ، سیستمیک همراه PC یا صابونهای شوینده کشاورزی موجود در بازار و حتی شستشو با مایع ظرفشویی قبل از سمپاشی
با تشکر
پاسخ:
سلام و ممنون از دقتتون.همونطور که در انتهای مطلب اشاره کردم پیشگیری بهتر از درمان هستش و بهترین راهکار استفاده از ارقام مقاوم هستش چون حقیقتا هزینه مبارزه با پسیل زیاد و خسته کننده است.

سلام یه روش ما استفاده میکنیم.اول رو یک درخت  امتحان کن جواب داد به بقیه درختات بزن.پیشنهاده فقط پیش نهاد.صبح درخت و با اب و اسپری میکنیم .درواقع درخت و میشورین.عصر مایع ظرف شویی و دو تا سه در هزار رو گلابی اسپری میکنیم.فردا صبح دوباره اب و رو درخت اسپری میکنین.یعنی درخت و میشوریم. یه روز بعد  با سم بیسکایا یا سوانتو یا دیازیون یا کنفیدور یا گیر بیاد ادمیرال ژاپنی یا هر سم ضد پسیل. با دوز روی جلد .سم پاشی میکنیم. و نکته مهم پاییز بعده خزان یا زیر درخت ها رو با گوسفند میچرونیم.یا با شن کش تمام برگها رو جمع میکنیم بیرون باغ اتیش میزنیم.یه وسعی از کود ازته کم استفاده کنین.روش ابداعی .موفق باشی

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی