شناخت و اصول روش تهیه پیوندک
پیوندک چیست؟
به جوانه شاخه های یکساله ای که از ابتدای فصل رشد تا اوایل تابستان را رشد کرده باشد پیوندک گویند.توجه اینکه پیوندک خوب شاخه ایست که حداقل اندازه یک مداد قطر و نیمه خشبی شده باشد و به اصطلاح رسیده و دارای نطفه باشد تا گیرایی پیوند بالا برود وگرنه گیرایی پیوند را پایین می آورد.
توجه داشته باشید که بلافاصله بعد از جدا کردن شاخه از درخت باید برگهای آن را جدا و در جای مرطوب و خنک بگذارید چون پس از جدا کردن شاخه از درخت آب موجود در آوندها به سرعت از طریق برگها تبخیر و موجب خشک شدن شاخه پیوندک خواهد شد.
عکس 1- نمونه ای از یک شاخه پیوندک مناسب و آماده پیوند
عکس 2- تفاوت پیوندک نامناسب ( وسط ) و مناسب ( طرفین )
عکس 3- گرفتن برگهای شاخه پیوندک
عکس4- بسته بندی پیوندک های تهیه شده
عکس5- بسته بندی پیوندک های تهیه شده
توضیح درباره بسته بندی: بهتر است یرای جلوگیری از ایجاد قارچ ها برروی شاخه های پیوندک قبل از بسته بندی آنها را در یک محلول قارچ کش ضد عفونی کرده و سپس اقدام به بسته بندی و ارسال آن نماییم و حتما آنها را در جای خنک گذاشته تا رطوبت خود را از دست ندهند.
گردآورندگان:مصطفی محمدی گرمارودی
محمدرضا زحمتی