مباحثی پیرامون باغبانی

امیدوارم تا با کمک یکدیگر مشکلات باغبانی ایران عزیز را مرتفع نماییم
مشخصات بلاگ
مباحثی پیرامون باغبانی

در این وبلاگ تلاش می شود تا با در اختیار گذاشتن اطلاعات بروز مسائل باغبانی و با بهره گیری از تجربیات عملی ، تلفیقی از علم و تجربه را برای بالا بردن سطوح مختلف علوم باغبانی انجام دهیم.امید است که با انتقادها و پیشنهادهای خود ما را یاری کنید تا سهم کوچکی در آبادانی ایران اسلامی عزیزمان داشته باشیم.باتشکر

هواشناسی
نویسندگان

۲ مطلب در مهر ۱۳۹۵ ثبت شده است

يكشنبه, ۱۸ مهر ۱۳۹۵، ۰۳:۲۹ ب.ظ

شناخت و اصول روش تهیه پیوندک

پیوندک چیست؟

به جوانه شاخه های یکساله ای که از ابتدای فصل رشد تا اوایل تابستان را رشد کرده باشد پیوندک گویند.توجه اینکه پیوندک خوب شاخه ایست که حداقل اندازه یک مداد قطر و نیمه خشبی شده باشد و به اصطلاح رسیده و دارای نطفه باشد  تا گیرایی پیوند بالا برود وگرنه گیرایی پیوند را پایین می آورد.

توجه داشته باشید که بلافاصله بعد از جدا کردن شاخه از درخت باید برگهای آن را جدا و در جای مرطوب و خنک بگذارید چون پس از جدا کردن شاخه از درخت آب موجود در آوندها به سرعت از طریق برگها تبخیر و موجب خشک شدن شاخه پیوندک خواهد شد.

پیوندک مناسب


عکس 1- نمونه ای از یک شاخه پیوندک مناسب و آماده پیوند




پیوندک مناسب


عکس 2-  تفاوت پیوندک نامناسب ( وسط ) و مناسب ( طرفین )







پیوندک مناسب


عکس 3-  گرفتن برگهای شاخه پیوندک







پیوندک مناسب



عکس4-  بسته بندی پیوندک های تهیه شده







پیوندک مناسب


عکس5-  بسته بندی پیوندک های تهیه شده


توضیح درباره بسته بندی: بهتر است یرای جلوگیری از ایجاد قارچ ها برروی شاخه های پیوندک قبل از بسته بندی آنها را در یک محلول قارچ کش ضد عفونی کرده و سپس اقدام به بسته بندی و ارسال آن نماییم و حتما آنها را در جای خنک گذاشته تا رطوبت خود را از دست ندهند.


گردآورندگان:مصطفی محمدی گرمارودی

   محمدرضا زحمتی




۳ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ مهر ۹۵ ، ۱۵:۲۹
مصطفی محمدی گرمارودی
چهارشنبه, ۷ مهر ۱۳۹۵، ۰۹:۱۲ ق.ظ

بیماری شانکر

کنترل بیماری شانکر

     برای کنترل بیماری شانکر که اخیرا در باغات سیب و گیلاس شایع شده است، هرس شاخه های آلوده و حذف بافت های شانکردار در پاییز و یا اوایل بهار و سوزاندن آنها در بیرون از باغ اولین کاری است که به جلوگیری از انتشار بیماری کمک می کند. همچنین باید قیچی باغبانی را بعد از هرس با محلول قارچ کش ترکیبات مس یا الکل ضد عفونی کنیم.
برای کاهش بیماری، بافتهای آلوده و شانکرهای موجود روی شاخه اصلی را با دقت تراشیده و محل های تراشیده شده را با خمیر محتوی قارچ کش پانسمان کنید. عموما سمپاشی کل درختان به نسب 3 تا 5 در هزار با قارچ کش ترکیبات مس می تواند در کاهش بیماری موثر باشد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۷ مهر ۹۵ ، ۰۹:۱۲
مصطفی محمدی گرمارودی