مباحثی پیرامون باغبانی

امیدوارم تا با کمک یکدیگر مشکلات باغبانی ایران عزیز را مرتفع نماییم
مشخصات بلاگ
مباحثی پیرامون باغبانی

در این وبلاگ تلاش می شود تا با در اختیار گذاشتن اطلاعات بروز مسائل باغبانی و با بهره گیری از تجربیات عملی ، تلفیقی از علم و تجربه را برای بالا بردن سطوح مختلف علوم باغبانی انجام دهیم.امید است که با انتقادها و پیشنهادهای خود ما را یاری کنید تا سهم کوچکی در آبادانی ایران اسلامی عزیزمان داشته باشیم.باتشکر

هواشناسی
نویسندگان

۶ مطلب در شهریور ۱۳۹۵ ثبت شده است

يكشنبه, ۲۸ شهریور ۱۳۹۵، ۰۹:۵۶ ق.ظ

کنترل تلفیقی کرم سیب

1- هرس متناسب با رقم و حذف و سوزاندن اندامهای آلوده.
2- آبیاری مناسب با دور آبیاری ثابت.
3- تغذیه مناسب بر اساس آزمون خاک و برگ .
4- کنترل علفهای هرز حاشیه ی باغ و در بین درختان به روش سر زنی به صورت مستمر.
5- ردیابی و مراقبت آفات و بیماریهای گیاهی با استفاده از تله ها و مشاهدات عینی.
6- جمع آوری میوه های آلوده و خسارت دیده از کف باغ و معدوم کردن آن ها برای کاهش جمعیت آفت.
7- توصیه به کارتن پیچی درختان در اوایل تابستان برای جذب فرم زمستان گذران کرم سیب در اطراف کارتن ها  و جمع آوری کارتن ها و سوزاندن آن در اواخر پاییز.
8- توصیه به روغن پاشی زمستانه در کنترل آفت.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ شهریور ۹۵ ، ۰۹:۵۶
مصطفی محمدی گرمارودی
چهارشنبه, ۲۴ شهریور ۱۳۹۵، ۰۳:۴۸ ب.ظ

آشنایی با پسیل گلابی و راه های مبارزه باآن

     پسیل گلابی که با نام های شیره، عسلک گلابی و یا آفت روغن چراغی نام برده می شود بعد از آتشک(Fire Blight یا Blight) یکی از آفات مهم درختان گلابی در ایران به حساب می آید.در مساله آفات و بیماری ها نکته بسیار مهم شناختن آن و نوع خسارت وارده به نهال و یا درخت بسیار اهمیت دارد، پس اکنون به مطالبی در مورد پسیل میپردازیم.

محل تغذیه و خسارت در درجه اول برگ ها می باشند ولی آفت میتواند از میوه، دمبرگ و حتی پوست شاخه و تنه نیز تغذیه کند.

خسارت آفت به درختان گلابی به صورت های زیر انجام می گیرد:

1- مکیدن شیره گیاهی و ضعیف شدن درختان.

2- ترشح شیره بر سطح برگ ها و میوه ها و اختلال در تنفس و فتوسنتز گیاه و تمرکز اشعه خورشید در محل شیره که با بوجود آوردن حالت ذره بینی در برگ ها سبب سوختگی برگ ها و سپس ریزش آنها می شود.

3- بدشکلی، کوچک شدن و بد طعم شدن میوه ها بدلیل ریختن شیره روی آنها.

4- پسیل گلابی انتقال دهنده بیماری فتوپلاسمی بوده که زوال و مرگ تدریجی درختان گلابی را موجب می گردد.

لازم به ذکر است که خسارت این آفت در مناطق گرم و خشک به مراتب بیشتر از نواحی سرد و مرطوب می باشد. پسیل گلابی زمستان را به صورت حشره کامل در زیر برگهای ریخته شده در اطراف طوقه درخت و در زیر پوسته تنه می گذراند. بر طبق بررسی های به عمل آمده حشرات زمستان گذران همزمان با شروع رشد جوانه های درخت فعال و تخمریزی آنها آغاز می گردد. اولین تخمریزی معمولاً در روی سر شاخه ها و در نزدیکی جوانه ها و بطور دسته جمعی و اغلب به صورت رشته ایی انجام می گیرد حشرات ماده زمستان گذران حدود 200 تا 400 عدد تخم می گذارند که اکثر تخم ها تا قبل از ریختن گلبرگها گذاشته می شوند.

نسل های بهاره و تابستان گذران عمدتاً تخم ها را بر روی برگها و به حالت مجتمع و در نزدیکی رگبرگهای اصلی می گذارند و هر حشره ماده در این فصل قادر است 500 تا 700 عدد تخم بگذارد.

پسیل گلابی با توجه به شرایط آب و هوایی می تواند حدود 5 نسل ایجاد نماید.



کنترل پسیل گلابی

     در خصوص کنترل این آفت می بایست متذکر شد که مبارزه شیمیایی به عنوان آخرین راه حل توصیه می شود. به دلیل اینکه به جهت مصرف بی رویه و خارج از زمان سموم و از بین رفتن دشمنان طبیعی پسیل، آفت طغیان نموده و آفت جدیدی نیز در باغات ظاهر شده که باغدار ناچار به مصرف سموم جدیدی می گردد, لذا با توجه به موارد یافت شده در خصوص کنترل و مدیریت اصولی آفت, توصیه های زیر ارائه می گردد:

1- رعایت فاصله درختان در موقع کشت( هشت در هشت) و هرس و آرایش آنها در پایین آوردن جمعیت آفت بسیار موثر می باشد.

2- ایجاد پوشش گیاهی در سطح باغ نظیر کشت یونجه و شبدر که مانع بالا رفتن درجه حرارات و افزایش رطوبت نسبی گردیده و مانع از افزایش جمعیت آفت می شود.

لازم به ذکر است که حتی الامکان سم پاشی با یکی از سموم فسفره در ساعات خنک و در زمانی که باد نمی آید انجام گیرد. در صورت زیاد بودن ترشحات قبل از سم پاشی, درخت با آب شسته شود.

تذکر اینکه فراموش نشود که پیشگیری همواره بهترین و کم هزینه ترین راه درمان بوده و هست، بنابراین توصیه می شود که ارقام متحمل تر را در باغات خود کشت کنید تا هزینه کمتر و سود بیشتری داشته باشید.

۴ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۴ شهریور ۹۵ ، ۱۵:۴۸
مصطفی محمدی گرمارودی
سه شنبه, ۲۳ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۲۶ ق.ظ

مبارزه با کرم سفید ریشه

روش مبارزه با کرم سفید ریشه

     برای مبارزه با کرم سفید ریشه افزودن حشره کش دیازینون پودری 40% به خاک اطراف ریشه مطلوب می باشد. این کار باید قبل از گرم شدن هوا و خاک انجام شود که لارو حشرات به سطح خاک نزدیک باشند. بهتر این است که محلول تهیه شده را که عبارت است از 5 قاشق غذاخوری در حدودا بیست لیتر آب را پس از برداشتن خاک اطراف ریشه، بیشتر در نزدیکی طوقه درخت ریخته شود.

روش دیگر مبارزه، جمع آوری لاروها در بهار بوسیله پابیل زدن خاک اطراف درختان و زیر و رو کردن خاک است. وقتی لارو در سطح خاک نمایان شد توسط پرندگان شکار می شوند.

همچنین آویزان کردن چراغ یا همان تله های نوری درون باغ در شبهای اول تابستان جهت شکار انبوه و جمع آوری حشره کامل قبل از تخم ریزی در کاهش خسارت بسیار موثر می باشد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ شهریور ۹۵ ، ۱۱:۲۶
مصطفی محمدی گرمارودی
چهارشنبه, ۱۷ شهریور ۱۳۹۵، ۰۱:۵۶ ب.ظ

مبارزه با آفات و بیماریها

پیشگیری ار بیماری های درختان هسته دار(هلو،شلیل،گیلاس و آلبالو)

     برای مبارزه و کنترل بیماری لب شتری در هلو و لکه غربالی در هسته دارها سمپاشی در پاییز(هنگام خزان) و در بهار هنگام تورم جوانه ها با ترکیبات مس به نسبت 3 در هزار توصیه می شود.

هنگام حمله قارچ ها و باکتری ها به شاخه ها و تنه درختان شیرآبه ای بیرون می آید، این عمل در بیشتر مواقع وسیله دفاعی گیاه در مقابل بیماری محسوب می شود. تمیز کردن موضع و سمپاشی با ترکیبات مسی در کاهش نفوذ و حمله عامل بیماری موثر می باشد.

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۷ شهریور ۹۵ ، ۱۳:۵۶
مصطفی محمدی گرمارودی
چهارشنبه, ۱۷ شهریور ۱۳۹۵، ۰۹:۴۵ ق.ظ

نکات مهم در مدیریت باغ(4)

افزایش گرده افشانی

     در درختانی همچون سیب رقم قرمز لبنانی که در گرده افشانی صددرصد ناسازگارند یعنی گرده همان جنس از درخت نمی تواند مادگی همان جنس را تلقیح نماید، لازم است از گلهای سیب زرد لبنانی یا از ارقام مختلف در هنگام گرده افشانی استفاده کرد. همینطور میتوان از وجود زنبور عسل برای بهتر انجام شدن تلقیح بهره برد که بسیار مفید خواهد بود.

در صورت نبودن رقم سیب زرد در باغ میتوان ته شاخه گلدار رقم سیب زرد را در یک سطل کوچک حاوی آب گذاشته و در روی درخت و میان گلهای رقم سیب قرمز محکم ببندید.


۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۷ شهریور ۹۵ ، ۰۹:۴۵
مصطفی محمدی گرمارودی
چهارشنبه, ۱۷ شهریور ۱۳۹۵، ۰۸:۵۱ ق.ظ

نکات مهم در مدیریت باغ (3)

اختلاط سموم

     سموم کشاورزی (قارچ کش ها و حشره کش ها و کنه کش ها) عموما در مبارزه تلفیقی قابلیت اختلاط با یکدیگر را دارند و حتی ترکیب دو عدد از آنها اثر مضاعف و البته در برخی موارد هم اثر زیان آور و یا ضدهم دارند. بنابراین توصیه می شود در هنگام استفاده حتما نظر گیاهپزشک و یا شرکت سازنده لحاظ شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ شهریور ۹۵ ، ۰۸:۵۱
مصطفی محمدی گرمارودی