نکات مهم در مدیریت باغ(2)
اصول صحیح سمپاشی
در بحث مبارزه با آفات و بیماری ها اصول صحیح سمپاشی می تواند در کاهش آفات و بیماری ها نقش اساسی و مهمی را ایفا کند. بنابراین لازم است با استفاده از سمپاش های مناسب و بخصوص لانس های دارای قدرت مه پاشی که بتواند حدودا 50 تا 60 قطره در یک سانتی متر مربع روی برگهاو تنه وساقه بخواباند ارجعیت دارند.
بنابراین لازم است سموم را بصورت قطرات ریز روی درختان قرار داد و از شستشوی درختان که علاوه بر تاثیر کم برروی آفات و امراض موجب هدر رفتن محلول سم نیز می شوند خودداری کرد. در سمپاش های دارای مخزن بزرگتر بایستی بهمزن تعبیه شود بخصوص در استفاده از سموم پودر و تابل، امکان ته نشینی وجود دارد. دیده می شود برخی مخزن بالای 1000 لیتری تهیه و اقدام به سمپاشی باغات میکنند بدون اینکه به این مورد توجه کنند.
بهداشت سمپاشی
با توجه به اینکه سموم کشاورزی از جمله مواد بسیار خطرناک برای جانداران بخصوص انسان بحساب می آیند رعایت نکات زیر در سمپاشی ضروری می باشد:
1- عملیات درست کردن محلول سم( مخلوط محلول غلیظ سمی در آب) خطرناکترین لحظه برای سمپاش محسوب می شود چرا که دستها، بدن و ریه ها مستقیما در معرض واکنش سموم خالص با آب قرار می گیرند. لذا توصیه می شود از دستکش و عینک و ماسکهای مخصوص سمپاشی استفاده نمایید.
2- در هنگام سمپاشی از خوردن، آشامیدن و کشیدن سیگار و امثالهم جدا اجتناب نمایید و پس از سمپاشی دست و صورت را با آب و صابون بشویید و ظروف سم را دور از دسترس کودکان و حیوانات در انباری مناسب و قفسه یا صندوق قفل دار نگهداری نمایید.
3- توصیه می شود برای استفاده بهتر از بروشور روی قوطی سم را مطالعه کنید زیرا همه مطالب جهت استفاده بهتر مصرف کننده برروی آن درج شده است.